Voedingstherapie - Voedingsadvies

Gezonde voeding, basis voor de gezondheid

Voeding, bron van de gezondheid

Een verkeerd voedingspatroon kan leiden tot tal van klachten en ziekten. Bij ons kan je terecht voor een voedingsanalyse om te kijken of je alle benodigde nutriënten binnenkrijgt. We stellen een voedingsadvies samen op basis van je klachten en gegevens uit het vraaggesprek en testresultaten (zoals laboratoriumgegevens). Bovendien houden we rekening met je persoonlijke omstandigheden. 

Ons voedingsadvies is niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar ook praktisch uitvoerbaar en volwaardig. Dit betekent dat je dagelijks alle benodigde voedingsstoffen en voldoende energie binnenkrijgt. Soms kan het nodig zijn om je voeding aan te vullen met extra vitaminen, mineralen of essentiële vetzuren. 

Maak een afspraak voor een voedingsanalyse en ontdek hoe we je kunnen helpen om jouw voedingspatroon te optimaliseren en jouw klachten te verminderen.  

voedingstherapie en -advies genk vicky soofs natuurgeneeskundig en orthomoleculair gezondheidstherapeut
Voedingsadvies en voedingstherapie door Vicky Soofs Genk

Voedingsadvies en voedingstherapie

In de natuurgeneeskunde vertrekt men vanuit het standpunt dat geen enkele therapie een blijvend resultaat kan opleveren als het voedingspatroon niet is aangepast. Ook de levenswijze is van zeer groot belang. 

Je moet beseffen dat een ziekte blijft rondwoelen door een verkeerde voeding en levenswijze. 

De meeste mensen weten dat hun voedingspatroon niet goed is, maar zijn meestal verrast als we het over de juiste voedselcombinaties en het juiste zuur/base evenwicht hebben. 

Hoewel het verband tussen voeding en gezondheid als vanzelfsprekend wordt beschouwd, zien velen het verband niet tussen de ziekte waaraan ze lijden en de verkeerde voeding die ze jarenlang hebben gebruikt. 

Het organisme probeert uit een slechte voeding de nodige bestanddelen te halen maar het kost enorm veel energie en laat vreselijk veel afvalstoffen achter. 

Je bent wat je eet… Het is een gezegde dat misschien wel letterlijker kan worden genomen dan we denken. Wat we eten wordt werkelijk een deel van onszelf. 

“Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voedsel”. – Hippocrates 

Wil je gebruik maken van mijn diensten?