Vicky Soofs

Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair gezondheidstherapeut

Mijn Missie

Luister naar uw lichaam. Bepaalde klachten ontstaan niet zomaar. Het is een signaal van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets mis gaat.

Het is dus belangrijk om te kijken naar diepere oorzaken, stil te staan bij ons lichaam, onze emoties en gedachten.

Mijn missie is je te begeleiden naar een duurzame en gezondere levenswijze waar er ruimte is om te zondigen en toch uw doel te behalen.

Een levenswijze die samen gaat met uw sociale en professionele bezigheden.

Ik werk op maat en op een natuurlijke manier, in combinatie met beweging en het gebruik van producten op natuurlijke basis.

vicky soofs Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair gezondheidstherapeut - Vicky Soofs
Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair gezondheidstherapeut - Vicky Soofs

Mijn Verhaal

Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut. Alvorens ik deze titel aan de Europese Academie te Leuven en Maastricht behaalde, studeerde ik 2 jaar geneeskunde. Naast andere bijkomende specialisaties heb ik in 2021 ook met succes de opleiding Orthomoleculair Therapeut afgerond.

Mijn persoonlijke situatie was de drijfveer om deze studies te starten. Ten gevolge van een zwaar ongeval kreeg ik te kampen met een bijnier insufficiëntie, rug- en nekklachten alsook een bloedklonter in de borststreek. Hiernaast kreeg ik de diagnose van de ziekte van Lyme.

Dankzij het gebruik van de natuurgeneeskundige principes, ging mijn gezondheid er sterk op vooruit.

Mijn specialisatie is maag- en darmtherapie. Onze darmen worden wel eens onze tweede hersenen genoemd. De algehele gezondheid van de mens wordt grotendeels bepaald door de mate van evenwicht van darmflora. Een gezonde darmflora is daarom absolute noodzaak voor een goede gezondheid.

Ik werkt vanuit een doorgedreven anamnese aangevuld met wetenschappelijk onderbouwde labo-onderzoeken.

Voeding, leefwijze en psychisch welzijn spelen een heel belangrijke rol in een genezingsproces.

Ook bewegen en sporten is van groot belang. Als gecertifieerd Personal Trainer en master in de Bikram Yoga help ik mijn patiënten op een juiste manier te bewegen en te sporten.

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een natuurlijke geneeswijze met wortels in de volksgeneeskunde. Alle belangrijkste standpunten en principes van de natuurgeneeskunde zijn gebaseerd op de ideeën van Hippocrates, de grondlegger van de natuur – én reguliere geneeskunde.

Natuurgeneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde en niet vervangend.

In de natuurgeneeskunde behandelt men de zieke en niet de ziekte. Dit is het fundamentele onderscheid met de klassieke geneeskunde. Er wordt voornamelijk oorzakelijk gewerkt.

Het zelfgenezend vermogen wordt binnen de natuurgeneeswijze gestimuleerd op een natuurlijke wijze en door middel van natuurlijke middelen.

Genezen is ontgiften. Met behulp van natuurgeneeskundige therapieën ontgiften en draineren we het lichaam. Veel klachten, met name chronische klachten, ontstaan door verzuring en verontreiniging van het lichaam.

Voedsel als medicijn. Voedsel is de belangrijkste aanvoer uit de buitenwereld, het is levende natuur en bevat levenskracht en geneeskracht. Verkeerde voeding werkt vervuilend, gezonde voeding reinigend. Ons eten en drinken, onze voeding geeft ons energie of ontneemt ons energie. De juiste voedingsmiddelen zorgen ervoor dat al onze organen het werk kunnen doen om ons te laten bewegen, ons te laten functioneren en onze hersenen optimaal te laten werken.

METEN IS WETEN!
Daarom maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde testen zoals: ontlasting onderzoek, darmflora, parasieten-schimmels, intolerantie-allergieën, bloedprofiel interpreteren en evalueren.

Met de kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb verzameld, begeleidt en ondersteun ik nu vol passie mensen naar een gezonde, fitte en harmonische levensstijl.

Daarnaast ben ik ook geaccrediteerd gezondheidscoach en voorzien verschillende ziekenfondsen een gedeeltelijke terugbetaling van een consult en ben ik aangesloten bij BBNA.

Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair gezondheidstherapeut - Vicky Soofs

Wil je gebruik maken van mijn diensten?