Bikram Hot Yoga

Bikram Yoga bestaat al sinds 1970

Wat is bikram yoga?

Bikram hot yoga lessen zijn gebaseerd op een vaste reeks van 26 houdingen en worden uitgevoerd in een warme ruimte met een temperatuur van 40 °C en een luchtvochtigheid van 60%. Met behulp van infraroodpanelen kan Bikram yoga de spieren versterken en verlengen op een gecontroleerde manier. De infraroodgolven van de panelen dringen diep door in de spieren en bindweefsels, waardoor het lichaam van binnenuit snel opwarmt en het een genezend effect heeft. De sessie eindigt met biorelaxatie, wat helpt om het evenwicht te herstellen tussen stress en ontspanning. Dit wordt bereikt door spierontspanning, ademhaling en meditatie, gevolgd door positief denken, concentratie, visualisatie en fixatie. Bikram yoga met infraroodpanelen kan zowel preventief als genezend werken voor het lichaam.

bikram hot yoga lessen genk vicky soofs
etherische oliën bij Bikram (Hot) Yoga - Vicky Soofs

Etherische oliën

Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke etherische oliën die we verdampen en vernevelen omdat deze tal van voordelen hebben.

De voordelen van etherische oliën:

  • Zuurstofrijke en immuunsysteem verrijkende eigenschappen van planten
  • Antibacterieel, antischimmel, ontstekingsremmend
  • Ontgiften het bloed en de cellen in het lichaam
  • Krachtige antioxidanten

Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing

Goede ademhaling

Een ademhalingsfrequentie van 5 tot 10 ademhalingen per minuut is normaal wanneer je rustig zit. Als je ademhaling te snel of onregelmatig is, signaleert je hart aan je hersenen dat er gevaar dreigt. Dit kan leiden tot een verhoogde hartslag en verminderde cognitieve functie. Onbewust te snel en inefficiënt ademen kan leiden tot verschillende klachten en zelfs chronische stress als het te vaak gebeurt. Ontdek hoe je je ademhaling kunt verbeteren om je gezondheid en welzijn te bevorderen. 

Enkele voordelen van ademhalingsoefeningen:

  • Je slaapt beter, je kan stress beter hanteren
  • Je vindt weer rust in je hoofd
  • Je verliest gewicht (doordat een gezond lichaam weer leert om vetten te gebruiken als brandstof)
  • Je concentratie verbetert
  • Je sportprestaties verbeteren
bikram hot yoga lessen genk

Wil je gebruik maken van mijn diensten?