Biorelaxatie

Therapie gericht op stress verminderen

Wat is biorelaxatie?

Biorelaxatie is een natuurlijke vorm van ontspanning die het verstoorde evenwicht tussen het stressmechanisme en het ontspanningsmechanisme herstelt. Het omvat oefeningen gericht op spierontspanning, ademhaling en gedachteloosheid om het hele lichaam tot diepe rust te brengen. Hogere vormen van ontspanning zoals fixatie, concentratie, visualisatie en open suggesties, worden vervolgens toegepast om positief denken te bevorderen.  

Biorelaxatie wordt vaak met succes gebruikt als slaaptraining, omdat stress de spieren kan verkrampen en de ademhaling kan belemmeren. Deze ontspanningsmethode kan zowel individueel in de praktijk als in groepstherapie worden toegepast. Ontdek hoe biorelaxatie jou kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van uw algehele welzijn. 

training relaxatie therapie stress verminderen genk vicky soofs
training relaxatie therapie stress verminderen genk vicky soofs

Relaxatietraining

Stress kan schadelijk zijn voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Of het nu gaat om verkeer, onverwachte geluiden of persoonlijke stressfactoren, we worden dagelijks blootgesteld aan stressoren die ons stressmechanisme activeren. Dit kan leiden tot spanning, angst en zelfs een burn-out of gedragsproblemen. 

Gelukkig beschikken onze hersenen over zowel een stressmechanisme als een ontspanningsmechanisme. Met een relaxatietraining kan je beide mechanismen herstellen door middel van eenvoudige oefeningen, zoals de principes van biorelaxatie. Deze methode heeft zijn efficiëntie al lang bewezen en omvat zowel lagere als hogere ontspanningsoefeningen. 

Met een relaxatietraining kan je op korte termijn positieve resultaten bereiken en stressbestendig worden. Vergeet niet om jouw stressniveaus onder controle te houden om jouw algehele welzijn te verbeteren en je risico op ziekte te verminderen. Neem contact op met ons om meer te weten te komen over onze relaxatietraining en hoe het je kan helpen bij het beheersen van stress. 

Lagere ontspanningsoefeningen

Spierontspanningsoefeningen

Stress zet zich op de spieren vast. Deze verharden en verkrampen wat resulteert in spanningshoofdpijn, rugklachten, enz. 

Ademhalingsoefeningen

Door de spieren los te maken, verloopt de ademhaling beter. Het volstaat de borst-, buik- en flankademhaling te oefenen. 

Gedachteloosheid

Gedachteloosheid betekent dat men aan niets denkt. Dat lijkt een onmogelijke opdracht, maar valt best mee na enkele oefeningen. 

biorelaxatie verminderen stress therapie genk vicky soofs lagere ontspanning
biorelaxatie verminderen stress therapie genk vicky soofs hogere ontspanning

Hogere ontspanningsoefeningen

Leer hoe je stressbestendig kan worden met hogere ontspanningsoefeningen! 

We beginnen met de basisoefeningen en gaan daarna over naar de hogere ontspanningsoefeningen waaronder fixatie, concentratie, visualisatie, verbeeldingsverruiming en het gebruik van affirmaties. 

Deze hogere ontspanningsoefeningen zijn effectief gebleken om ons beter te laten functioneren en vooral om ons stressbestendig te maken en te houden. Door regelmatig deze oefeningen te doen, kun je op korte termijn positieve resultaten behalen. 

Wil je gebruik maken van mijn diensten?