Gezondheids- en ontgiftingsdagen

Ontgiften om te genezen

Waarom ontgiften

Ontgiften is niet zomaar een modewoord, maar heeft meermaals zijn nut bewezen. We vertellen je hier waarom.

1. Verwijderen van afvalstoffen
Door ongezonde leef- en eetgewoonten is het lichaam onvoldoende in staat om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze afvalstoffen worden met name opgeslagen in het bind- en vetweefsel. Wanneer te veel afvalstoffen in ons lichaam zijn opgeslagen kunnen hierdoor allerlei kwaaltjes ontstaan. Je voelt je minder fit en je huid ziet er ongezond uit. Op termijn kunnen door het ophopen van afvalstoffen ook chronische kwalen ontstaan. 

2. Herstellen van de darmflora
Om de darmflora te optimaliseren is het van belang om gezonde voedings- en leefgewoonten te hebben. Ongezonde gewoonten kunnen de darmflora ernstig verstoren en leiden tot een flora die wordt gedomineerd door rottingsbacteriën. Dit kan zorgen voor een ophoping van afvalstoffen in het lichaam en een verminderde opname van voedingsstoffen uit de voeding. 

3. Bevorderen van stofwisseling en versterken van de immuniteit
Om de algehele gezondheid te bevorderen, is het van belang om opgehoopte afvalstoffen regelmatig uit het lichaam te verwijderen door middel van ontgifting. Dit geeft de spijsverteringsorganen de nodige rust, wat bijdraagt aan een grondige reiniging van het lichaam en een versterking van de weerstand. Door regelmatig te ontgiften kan je de gezondheid van het lichaam optimaliseren en de natuurlijke reinigingsprocessen ondersteunen. 

4. Afslanken
Door ontgifting worden overtollige vetreserves aangesproken, met als gevolg dat je zal afslanken.

5. Moment van bezinning en verkrijgen van een helder hoofd
Ontgiften is tot slot ook een succesvolle methode om tot bezinning te komen en de geest tot rust te brengen.

Gezondheids- en ontgiftingsweekend

Deskundige begeleiding van Vicky Soofs

De grote schoonmaak

Wil je graag beter voor jezelf zorgen, gezonder eten en meer energie krijgen? Tijdens een druk leven kan dit soms lastig zijn. Maar met een gezondheids- en ontgiftingsweekend onder deskundige begeleiding van Vicky Soofs, natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut en orthomoleculair voedingstherapeut, kun je een nieuwe start maken.  

We kiezen bewust voor kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er persoonlijke aandacht is en je altijd verzekerd bent van een kleinschalige sfeer. Het weekend wordt begeleid door een natuurgeneeskundige, Bikramdocente en geschoolde lymfedeskundige, waardoor je optimaal kunt ontspannen en jezelf kunt opladen. 

Voortraject

Voor een maximaal effect van ons gezondheidsweekend is het aan te raden om van tevoren al te beginnen met afbouwen en langzaam weer op te bouwen. Je ontvangt van ons uitgebreide instructies om je hierbij te helpen. Twee à drie weken voor aanvang van het weekend ontvang je een luxe box met producten en instructies. Vul online een anamnese in en maak een afspraak voor een online consult (natuurgeneeskundige) van 30 minuten.  

Tijdens dit consult bespreken we de instructies en de anamnese. Ongeveer 10 dagen voor aanvang van jouw gezondheidsweekend ontvang je per e-mail uitgebreide informatie over hoe je op gezonde wijze kunt afbouwen en na het weekend rustig kunt opbouwen. Zo haal je het maximale uit jouw ontgifting. 

Het weekend

Ervaar een weekend vol ontspanning en ontgifting met ons uitgebalanceerde programma onder begeleiding van deskundigen. Ons programma omvat ontgiftingsmomenten, workshops, Bikram Yoga-lessen, meditatie- & ademhalingssessies en meer. Daarnaast is er genoeg vrije tijd om te genieten van de natuur en de wellnessfaciliteiten.  

Je kan optioneel een natuurgeneeskundig consult of extra behandeling boeken. Het weekend begint op vrijdag of zaterdag om 13:00 uur en eindigt op maandag of dinsdag rond 16:00 uur. Na afloop heb je genoeg inspiratie om een gezonde levensstijl te behouden. 

Natraject
Tijdens de laatste dag van het gezondheidsweekend plannen we samen een afspraak voor een online consult van een half uur één week na het weekend. Tijdens dit consult bespreken we hoe je het weekend hebt beleefd en hoe de week na het weekend is verlopen. Je krijgt ook instructies mee om je lichaam weer geleidelijk te laten wennen aan gezond eten en zo een maximaal resultaat te bereiken. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op via +32486986156. 

Wat mag je verwachten?

Dag 1
Om 13 uur wordt je verwacht aan het hotel, checken we je in en overlopen we het programma.
Ontvangst en rondleiding Elaisa
Welkomst smoothie
Bikram Yoga
Dinner
Ontspanningsmassage en een vrij moment
Vertrek naar Hotel

Dag 2
Geleide wandeling naar Elaisa
Ontbijt
Icebath and Breathwork
Lunch
Halotherapie
Workshop Gezondheid en Ontgifting – Immuniteit
Hammam
Dinner
Vrij gebruik wellness of optioneel een wellnesbehandeling (vb massage) of Natuurgeneeskundig Consult
Vertrek naar Hotel

Dag 3
Workshop – Geleide wandeling naar Elaisa
Ontbijt
Bikram Yoga
Klei Honingsessie
Lunch
Halotherapie
Algen Pakking
Vrij gebruik wellness of optioneel een wellnesbehandeling (vb massage) of Natuurgeneeskundig Consult
Meditatie
Dinner
Lymfenmassage
Omkleden
Vertrek naar hotel

Dag 4
Uitchecken
Ontbijt
Workshop voeding
Lunch
Halotherapie
Klankceremonie
Afsluiting
Vraag en antwoord
Evaluatie
Afspraak vastleggen voor nazorg
Vrij gebruik wellness of optioneel een wellnesbehandeling (vb massage) of Natuurgeneeskundig Consult

 

Orthomoleculaire voeding en sappen

Orthomoleculair gaat over het behouden en optimaliseren van je gezondheid met behulp van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen.

Het wordt ook weleens ‘voedingsgeneeskunde’ genoemd: wanneer alle voedingsstoffen in je lichaam optimaal beschikbaar zijn, herstel en stimuleer je de eigen geneeskracht.

Voedingstoffen spelen een zeer belangrijke rol bij het functioneren van de stofwisseling in je lichaam. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen in je lichaam beter functioneren.

Die kennis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Wanneer een van je organen niet goed functioneert, ontstaat er een disbalans in je lichaam én krijg je met klachten af te rekenen. De orthomoleculaire geneeskunde vertrekt van het uitgangspunt dat de juiste concentratie vitamines, mineralen, spoorelementen, eiwitten, juiste vetten en koolhydraten bepalend zijn voor een gezond lichaam en geest.

Dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, wist Hypocrates (460-370 v. Chr.) al. “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, wist hij.
Maar ook de andere leefstijlpijlers zoals bewegen, slaap, stress en mindset horen bij dit plaatje.

Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van ziektes en verbanden leggen tussen psyche, zenuwstelsel en immuunsysteem.

Het symptoom is nooit het probleem!

Deze (r)evolutionaire voeding zit barstensvol eiwitten, essentiële vetten, vitaminen, mineralen en vezels om terug controle te krijgen over je gezondheid!

 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • caseïnevrij
 • sojavrij
 • vrij van geraffineerde suiker
 • vrij van aardappel- en maïszetmeel
 • vrij peulvruchten
 • vrij van zoogdierenvlees

Wat gaat er allemaal gebeuren?

Bikram Yoga
Door Bikram word je leniger en sterker. Het zorgt voor een sterke core (buik- en rugspieren) én je leert erdoor om gecontroleerd adem te halen en te bewegen. Het reinigt je huid, is goed voor je hart, stimuleert de vetverbranding, lenige spieren en ondersteunt spierherstel. via biorelaxatie leert men zich op een spontane en natuurlijke wijze ontspannen en ademen. Tijdens deze sessie verstuiven we in de ruimte speciaal samengestelde etherische oliën.

Lymfedrainage
De manuele lymfedrainage is een massagevorm met aangepaste etherische oliën, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter af te voeren via de lymfebanen. Wereldwijd is deze therapie wetenschappelijk erkend als de optimale therapie om oedemen en zichtbare vochtophopingen te bestrijden. Manuele lymfdrainage is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar.

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een moment om helemaal tot rust te komen en spanningen van je af te laten glijden.
Een ontspannende massage kan wonderen doen bij stressklachten, maar het kan ook gewoon een momentje van pure verwennerij zijn.

Icebath & Breathwork
Ervaar hoe je via ademhalingstechnieken, meditatie en koude therapie sterker en gezonder wordt. Door de interactie van ademhaling, meditatie en het trainen met de koude is het mogelijk controle te krijgen over ons lichaam en onze geest. Door toewijding en regelmatige uitvoering van deze technieken leren we hoe wij meer controle kunnen krijgen over ons zenuwstelsel en immuunsysteem. Onze chemie in het lichaam verandert dan automatisch en dit helpt beter controle te krijgen over onze energie en stressniveaus.

Hammam Ottomaanse behandeling
Het hammamritueel wordt voorafgegaan door een korte sessie in de stoomcabine, gevolgd door een grondige scrub. Op de grote witte marmeren wastafel, met een aangename en constante temperatuur van 40 graden, waar kundige handen je lichaam zullen verzorgen tijdens inzepen d.m.v. een traditionele zeepzak met olijfoliezeep, massage… Het ritueel eindigt met het afspoelen van het lichaam met heerlijk warm water om alle laatste spanningen van je lichaam weg te spoelen.

Algenpakking
Deze natuurlijke zeewierpakking stimuleert de doorbloeding, bevordert de celstofwisseling van je huid en voert afvalstoffen en overtollig vocht af. De algenpakking die je bij Elaisa ontvangt, bevat een overvloed aan natuurlijke vitaminen, mineralen, oligo-elementen en jodium. Ideaal als ondersteuning bij een detoxkuur of bij overgewicht en cellulitis (sinaasappelhuid).
Een algenpakking helpt bij:

 • Het ontgiften van het lichaam
 • Het grondig reinigen, voeden en verstevigen van de huid
 • Het stimuleren van de bloedsomloop en stofwisseling

Klei-Honingsessie
De Clay Sauna is voorzien van dertien zuivere grote citriengeodes die zich achter elke deelnemer bevinden. U neemt plaats op versteende boomstammen van duizenden jaren oud.
Tijdens een klei-honingsessie wordt uw lichaam gezuiverd en worden dode huidcellen verwijderd door het aanbrengen van een scrub. Voor uw lichaam wordt er gebruik gemaakt van een scrub die bestaat uit zeezout gemengd met amandelolie en gedroogde kruiden. Tegelijkertijd wordt u verwend met een honingmasker voor het gelaat.

Halotherapie
De hele Elaisa halokamer is bekleed met minerale zoutstenen en zoutkorrels uit de Himalaya waardoor er een uniek lichaamherstellend microklimaat heerst. Gedurende de sessie benevelen we de lucht van de zoutkamer met medicinaal zout, wat de doeltreffendheid van de sessie ondersteunt. Het vernevelen voel je nauwelijks daar het op een zachte manier gebeurt.

Klankceremonie
Ervaar een diepgaand melodisch concert van harmoniserende klanken en liederen vanuit het hart. Je lichaam komt al resonerend in een meditatief veld. Ervaar hoe klank kan bijdragen tot een diepe rust en er meer doorstroming kan ontstaan in jezelf. Je kan de trilling tot in je lichaam voelen, hetgeen diepe ontlading teweegbrengt alsook zeer opladend werkt. Deze meditatieve staat versterkt ook het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam.

Meditatie
Mediteren is louter zijn, in het hier en nu. Het brengt in de eerste plaats ontspanning voor de geest en het lichaam.
Door te mediteren geef je je over aan de weldadige verlaging van de frequentie (alfa golven) van je hersengolven en haal je de spierspanning uit je lichaam. Dit geeft een heerlijke innerlijke rust en een gevoel van nieuwe kracht en energie.

 

Wil je gebruik maken van mijn diensten?