Detoxen - ontgiften

Je lichaam ontgiften heeft een positief effect op je algemene welzijn

Wat is detoxen / ontgiften?

Detoxen en het ontgiften van je lichaam kan je algehele gezondheid verbeteren. Tijdens een gezondheidsontgiftingsweekend worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd via het lymfevaatstelsel, de lever en de nieren. Detoxen, ontgiften, drainage en ontslakken zijn natuurlijke manieren om het lichaam te reinigen van afvalstoffen en gifstoffen. 

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan giftige stoffen en beschikt over natuurlijke zelfreinigende processen om deze stoffen te verwijderen. Wanneer ons lichaam echter te veel afval of giftige stoffen moet verwerken, kan het deze niet langer afvoeren en worden ze opgeslagen in vetcellen. Dit kan leiden tot pathogenen en neurologische aandoeningen. 

Een detox is een effectieve manier om deze stoffen af te breken en af te voeren. Natuurlijke en orthomoleculaire geneeskunde kan hierbij ondersteuning bieden door verschillende ontgiftingstherapieën toe te passen. 

wat is detoxen vicky soofs genk Natuurgeneeskundig en Orthomoleculair Gezondheidstherapeut
waarom detoxen vicky soofs genk

Waarom detoxen / ontgiften?

Het belang van ontgiften wordt steeds groter naarmate we meer toxische stoffen binnenkrijgen via de lucht, ons voedsel en onze omgeving. Dit is vooral van belang als je een ongezonde, onregelmatige of stressvolle levensstijl hebt. 

Met een detox kuur kun je niet alleen je lichaam reinigen, maar ook zorgen voor een gezondere huid, glanzender haar en sterkere nagels. Maar de voordelen gaan verder dan alleen fysieke veranderingen. 

Een gezonde reiniging kan je meer levenslust en vitaliteit geven, waardoor je meer zelfvertrouwen, wilskracht, innerlijke rust, energie en uithoudingsvermogen krijgt. Zowel fysiek als mentaal voel je het verschil! 

Wanneer is detoxen of ontgiften nodig?

Als afvalstoffen zich in je lichaam ophopen, kunnen ernstige hoofdpijn, vermoeidheid en geestelijke uitputting optreden. Andere typische symptomen zijn onverklaarbare kwalen, ontstekingen, huiduitslag, constipatie, zwakke spijsvertering, winderigheid, slechte adem en problemen met concentratie en geheugen. Zelfs je gemoedstoestand kan eronder lijden, waardoor depressie kan ontstaan. Het is daarom belangrijk om regelmatig te ontgiften en zo de ophoping van afvalstoffen in je lichaam te verminderen.

wanneer is detoxen nodig vicky soofs genk
Hoe afvalstoffen beperken door Vicky Soofs

Hoe afvalstoffen beperken?

Eet gezonder: Hoe minder afvalstoffen je eet, hoe minder afvalstoffen uit je lichaam gefilterd moeten worden. Probeer daarom koffie, alcohol, tabak, geraffineerde suiker en verzadigde vetten zoveel mogelijk te vermijden. Drink ook voldoende water. 

Vermijd stress: Hormonen die vrijkomen bij stressvolle situaties (bv. adrenaline) creëren ook afvalstoffen die ervoor zorgen dat de ontgifting minder efficiënt en trager verloopt. 

Leef regelmatig en slaap voldoende: Een regelmatig dagschema en voldoende slaap bevorderen het innerlijke evenwicht en zorgen voor minder stress. 

Beweeg voldoende: Bouw dagelijks voldoende beweging in. Het stimuleert de doorbloeding en bevordert talrijke processen in het lichaam. 

Wil je gebruik maken van mijn diensten?