Natuurgeneeskunde

Behandel de zieke in plaats van de ziekte

Natuurgeneeskunde

Behandel de zieke in plaats van de ziekte. Met dat basisprincipe ga ik op zoek naar oplossingen voor jouw lichamelijke kwalen. Lichaam en geest vormen een eenheid bij de mens, dus dient dit ook in zijn totaliteit te worden benaderd.  

Maar wat betekent dat concreet?
Aanreiken van gezonde voeding
Stimuleren van beweging
Beheersen van lichaamsgewicht
Gebruikmaken van natuurlijke middelen
Respecteren van levensritme
Versterken van de persoonlijkheid
 

Als natuurgeneeskundig therapeut probeer ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Hiervoor zet ik verschillende therapievormen in. Zodra ik inzicht heb in de klacht(en), bekijk ik welke behandeling de beste is voor jou. Soms is het beter om verschillende methodes met elkaar te combineren voor een optimaal resultaat.  

moderne natuurgeneeskunde genk
Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair gezondheidstherapeut - Vicky Soofs

Complementair en wetenschappelijk onderbouwd

Natuurgeneeskunde is een complementaire geneeskunde. Dit wil zeggen dat natuurgeneeskunde  een aanvulling en ondersteuning vormt op de klassieke geneeskunde. Er wordt altijd rekening gehouden met de medische achtergrond van de patiënt.  

Belangrijk om te weten: geen enkele therapie kan een blijvend resultaat opleveren als het voedingspatroon niet is aangepast. Daarnaast is ook de levenswijze van zeer groot belang. Wist je immers dat een ziekte vaak in stand wordt gehouden door verkeerde voeding en een verkeerde levenswijze? 

Wil je gebruik maken van mijn diensten?