Mijn aanpak

Niet de arts geneest, maar uw lichaam (Hippocrates)

Mijn aanpak

Een eerste consultatie begint met een goede kennismaking. Samen definiëren we de klachten van jouw problemen met de mogelijke oorzaak hiervan. Tijdens het anamnesegesprek -ook wel intakegesprek genoemd- stel ik gerichte vragen, om zo een duidelijk beeld te krijgen van jouw klachten. Wat hierin zoal besproken wordt? Jouw huidige klachten, medische voorgeschiedenis, erfelijke aanleg, overgevoeligheid, energie, temperament, slaap- en voedingspatroon, medicatie, andere gewoonten, … 

We bespreken jouw zenuwstelsel, hormonenstelsel, bewegingsstelsel (spieren en botten), urogenitale stelsel, ademhalingsstelsel, lichaamsbouw, … alles wat belangrijk is om een totaalbeeld te krijgen. Voorts praten we ook over de manier van werken en stellen we een therapieplan voor. Je merkt het al: een behandeling van de klachten starten we na een uitgebreid onderzoek. Zo onderzoeken we wat er aan de hand is en kunnen we gericht te werk gaan.  

Komen jouw klachten voort uit voedingsovergevoeligheid? Of bevindt het probleem zich in je darmen? Dan vraagt dit uiteraard een totaal verschillende aanpak. Daarom bieden we ook verschillende wetenschappelijk onderbouwde labo-onderzoeken aan. Deze detecteren de oorzaken van jouw ongemak.  

Meten is weten!

Ik kies daarbij niet voor half werk. Dat betekent dat je vaak je voeding en leefstijl moet aanpassen, en dat er soms uitgebreide behandelplannen nodig zijn. Ik leg altijd goed uit welke supplementen we daarbij inzetten. Verder behandel ik altijd vanuit de oorzaak, niet vanuit het symptoom. Zo kom je er niet alleen snel bovenop, maar komen je klachten ook gewoon niet meer terug. Ik luister naar je en neem alle klachten ernstig. 

wetenschappelijk onderbouwde labo onderzoeken - Vicky Soofs

Wat mag je van mij verwachten?

Wat heb je nodig?

  • Een duurzame oplossing voor je klachten.
  • Een grondige aanpak van je problemen en niet volgens een snel-methode.
  • Kennis en begrip over de werking van je lichaam en jouw gezondheid.
  • Je wil echt iets aan je klachten doen.

Wat bied ik je aan?

  • Hulp en advies bij het veranderen van jouw voedingspatroon.
  • Wetenschappelijk onderbouwde informatie over de toestand van je darmen, darmflora en spijsvertering
  • Een duidelijk afgesproken plan van aanpak dat je helpt om je voedingspatroon aan te passen
  • Informatie over welke voeding en voedingsstoffen geschikt en doeltreffend zijn voor jou.

Wil je gebruik maken van mijn diensten?